onsdag 31 mars 2010

Skrivplattor och ljusstake utan ljus

Det var innehållet i min senaste beställning som jag fick från cosas.
Skrivplattorna är så bra för mina listor och inspiration som jag vill ha synligt. Förut har jag tejpat listor högt och lågt på dörrarna (och det gör jag fortfarande med alla som inte får plats) Men i alla fall. De viktigaste har hamnat i strålkastarljuset.


Ugglan är en superfin ljusstake men jag har ännu inte hittat något bra ljus som passar. Jag tänker att jag gärna vill ha den ute på verandan i sommar, förhoppningsvis har jag då hittat ett fint ljus, helst rosa.

Vårbädd

Egentligen blir jag helt lycklig av våra färglada, våriga lakan från Ikea. Skönt att jag kan bli så glad för en sån enkel sak.

Time to evaluate 28 before 29

Dags att utvärdera min lista... Det är ju lite knepigt, jag visste ju när jag skrev den att jag inte alls skulle ha så lång tid på mig som ett år, vilket ju egentligen är tanken. Därför har jag långt ifrån gjort allt på listan. MEN - jag fick i alla fall flera saker gjorda tack vare att jag skrev upp dem mer högtidligt. Även om jag till exempel inte målade så många tavlor som jag hade hoppats, så blev i alla fall några färdiga. Även om jag inte ens har påbörjat en del projekt, så har de i alla fall mognat i tanken, så till min nästa lista (som jag håller på att göra klart inför imorgon), så kommer en del att få följa med. Dessutom har jag ju kommit på en massa nya saker som ska med till 29 before 30-listan! Den här gången har jag ju ett helt år på mig! Dessutom älskar jag ju bara listor. ;)

tisdag 30 mars 2010

Man måste kyssa många grodor för att hitta en prins

Den här köpte jag till samlingen av snöglober häromdagen. Först då blev det en samling, kan man nog säga. För det är väl tre man måste ha för att det ska kunna kallas det? Jag måste nog leta ordentligt, för jag vet inte riktigt var de andra är... De ska ju stå tillsammans, så klart :P

Pyssel de luxe

Jag har köpt en superhärlig bok! En del av idéerna blev jag galet sugen på.
Till exempel att baka macarones:

... och göra egna snowglober

(Jag har nämligen bestämt mig för att starta en samling)

Inför påsklovet


...pysslade mina elever ihop de här nykläckta kycklingarna från Mibo studio.
De tyckte det var jättekul och frågade efter mer. Det är klart, det är inte så ofta man ser någon som håller på med gamla hederliga klippdockor nuförtiden, och det här är ju nästan så nära man kan komma.

Någon blev lite extra inspirerad att skapa själv ;)

Together we so rock


Jag är sugen på att måla fler tavlor. Den här gjorde jag för ett tag sen med rosetter, kärlek och musik i tanken.

måndag 29 mars 2010

Grodan boll är den nya kärleken


Han är både boll, härligt tyg att tugga på och pip i ett. Jag har kommit på ett annat sätt att trycka, än det där vanliga-höga-nu-låter-det-för-mycket-pipet, i stället mer som en liten fågelunge som piper, så lägger hon huvudet på sned och är så försiktig i stället för att vilja bita sönder honom. Hon är underbar. ♥

Nytt år?


Nja, kanske inte riktigt än, men för lärardelen av mig börjar nu året (eller kanske almanackan) ta slut. Vi börjar planera för hösten och jag blir frustrerad för jag har ingenstans att skriva upp det jag måste komma ihåg. Jag har gjort slag i saken och beställt en ny almanacka. Jag har varit väldigt nöjd med den förra, och mindre nöjd med mitt sätt att skriva i den. Så slarvigt! Ni kanske minns mitt mål att börja skriva snyggare, jag köpte till och med en handstilsbok!? Tyvärr är det målet inte i närheten av uppnått...

För att få lite hjälp beställde jag denna gång med rader och fick tipset att använda samma penna så att det inte skulle se så rörigt ut. Nu gör jag ett nytt försök. Jag hittade en tuff version av bic:s flerfärgspenna, fast i pastell. Rosa rader att skriva på och specialpenna - kan det gå fel i år? ;)

Vi hade en så kallad pysselträff...

...vi var bland annat på muséet i Jönköping och tittade på den pyssliga och miljömedvetna utställningen Craftwerk 2.0. Annars blev det mest shopping och härligt umgänge!

En solig utmärkelse


Under min bloggpaus gav Vida mig en härlig utmärkelse! Tack snälla du! ♥
Jag gör som jag brukar och låtsas att det inte finns några regler... I stället hoppas jag att jag vi tillsammans kan sprida solskenet och njuta av våren!

En fantastisk helg

Den största delen av tiden de senaste veckorna har gått till jobb. Och jobb. Energi och inspiration har inte funnits till något annat. Men nu är den intensiva perioden över, helt fantastiskt! En del av tiden gick också till att förbereda inför vår körkonsert. Vi hade tre konserter förra helgen, filmmusik var temat. Det är alltid en fantastisk energikick att få stå på scen och sjunga, och extra roligt när det uppskattas av publiken. Efter helgen var jag så fysiskt trött, medan jag fylldes av energi inombords. Det kändes som ett bra avstamp inför våren. Inspirationen flödar igen!
Förutom energikicken och glädjen från alla uppmuntrande kommentarer fick jag några andra fina gåvor, så fina!

En underbart ginstdoftande tulpanbukett


Mina första papegojtulpaner


En fin och välgenomtänkt gåva: Kartongen ska passa bra i min pysselhylla och godiset ska passa bra i min mage. :)

söndag 28 mars 2010

Jag efterlyser

Nu har jag letat på amerikanska sajter, och googlat för att hitta i Sverige. Jag brukar kunna skaka fram det jag vill ha på nätet, även om det kostar mer, men nu kan jag inte lösa det. Det allra bästa vore förstås att hitta i en faktisk affär någonstans.
Vet ni var jag kan köpa en virknål (helst inte i trä) i storlek S (19 mm)?

lördag 27 mars 2010

Det tar tid...


...att ta igen ett par veckors missad surf. Idag har jag gått igenom ungefär två hundra inlägg på bloglovin. Nu ska jag försöka veva igång mina egna bloggar igen.
Från de pelargonsticklingarna jag köpte för några veckor sedan tittar nu några blommor fram. Egentligen kanske man inte ska låta dem blomma än, då tar det längre tid för dem att växa till sig, men jag kunde inte låta bli. Den här hängpelargonen är ny för mig. Jag älskar verkligen färgen.

torsdag 25 mars 2010

Det blev som jag önskade -

- idag när jag kom ut på andra sidan var det vår!
Jag vill tacka er som skrivit att ni saknat mig här, jag blir så glad. Det känns konstigt att bara försvinna två veckor när man är van att ta en runda bland alla bloggar varje dag.
Nu tror jag att energin men framför allt tiden är på min sida igen. Jag ska försöka fylla på med inlägg så fort jag kan nu. Och besöka er. Jag har sett att inläggen ramlat in på min bloglovin.

onsdag 10 mars 2010

Längta efter något fint men glöm inte att njuta under tiden


Jag försöker att lägga i högsta växeln för att snabbare komma igenom arbetstoppen. När jag är ute kommer det att vara vår. Det ser jag fram emot så mycket.

onsdag 3 mars 2010

Virka utan nål


Jag blev så sugen på att fingervirka något och började med att göra en girlang till mina rosetter. Ännu en gammal bortglömd pyssel-godbit från förr!

tisdag 2 mars 2010

Knoppar

Jag blev utmanad av Ia nyckelpiga att visa min fjärde bild i den fjärde mappen. Jag har lite svårt att veta exakt vilken som är den fjärde mappen eftersom att jag har bilder på så många ställen, men den fjärde mappen jag klickade in mig i är från förra våren. När eleverna skulle träna på knoppisarna gick jag runt och försökte fota några. Med den fjärde bilden får jag presentera:

Tada! Jätten Kastanj.

Jag kunde inte låta bli att visa Eka Papiljott också. Hon är så fin. Jag älskar knoppisarna. Ett otroligt bra sätt att lära sig skilja på träden, även då löven har gömt sig.

Det passar så bra med knoppbilder just nu. Knopparna har ju suttit där sedan i somras, hela långa vintern, för att snart, snart äntligen få slå ut. I alla fall så snart att man kan få börja längta riktigt ordentligt efter vår nu!

Rosetter




Jag har sytt rosetter. Så roligt det var! Jag ska använda dem till hårspännen, broscher, girlanger och allt jag kan komma på.

måndag 1 mars 2010

Pom pom



Jag har testat min pompom-maker nu. Jag har så många idéer! Det blir jättefina pompoms, och det är så smidigt att slippa klippa ut mallar i kartong från baksidan av block som jag alltid gjorde förr i tiden. :)