tisdag 31 januari 2012

Underbart

Är det att gå ut på en promenad efter lunch. Det gör jag varje dag men idag var det extra mycket fågelkvitter och sol. Åh solen.

Korsade stolpar

Det hade jag inte virkat förut, kul!
Jag hann några varv under D:s förmiddagslur. Däremot kom jag på att jag inte skulle ha användning för en brödkorg, så jag gör diametern mindre och tänker mig förvaring för lite småsaker i stället.

måndag 30 januari 2012

Ytterligare några varv...

...jag började om med vit färg till botten. Ser fram emot att få börja variera maskor och färg.

söndag 29 januari 2012

Filtfodral

I väntan på ett annat iPhone-skal vill jag gärna ha ett fodral när jag lägger telefonen i fickan.
Först försökte jag göra ett sånt här, men efter lite snett klippande och mätande insåg jag mina begränsningar och sydde enkla förstygn runt en bit filt i stället. Filten är inte av ull så jag antar att hållbarheten är begränsad när den slits upp och ner i en ficka, men i alla fall, ett skydd. :)

God morgon

Till frukost blev det bacon-, egg- and toast cups.
God start!

lördag 28 januari 2012

Lunchen

Jo, idag åt vi faktiskt broccoli.

Lite nytt

Jag är glad som har fått mina härliga headers skapade av Pekka, både till den här bloggen och till min första. Däremot är jag väldigt ombytlig av mig, så idag fick jag hjälp av mannen M att ändra lite på den ursprungliga. Med tanke på hur sällan jag bakar kändes som om degbunken had to go... ;)

fredag 27 januari 2012

Redan fredag

Hela veckan sprang förbi utan bloggande. Min telefon kom äntligen så pysslandet blev mest med det tekniska. Nu har jag fått ordning på det mesta och har lite andra pyssel som jag ser fram emot.

Idag fick jag en underbar bukett med tulpaner. En perfekt start på fredagen- trevlig helg önskar jag er!

måndag 23 januari 2012

Mos-inspiration


Jag fick Första- och Andra Mosboken i julklapp och medan jag hittar inspiration till olika mos i Andra boken läser D i den Första. :)

Idag blev det ärtmos!


Färgerna


Jag hade inte samma färger som i mönstret, men jag valde några liknande.

---

I didn't have the exact colours from the pattern at home, so I chose a bit different colour range.

Crochetalong


Jag tänker faktiskt försöka virka med i den här "crochet-alongen" Tempot är inte så högt, det avslutas i juni, så jag hoppas att jag hinner virka några korgar. Garnet Paris från Drops har jag massor av hemma. Jag ser att det är flera deltagare, ska bli spännande att följa korgarna i olika länder.
---
I'm going to join this crochet-along. The pace suits me, it's not finished until June, so I hope I'll take the time to crochet a couple of baskets. I already have lots of the yarn Paris from Drops stored at home. Good to go then!

söndag 22 januari 2012

Glädjespridare


I år har jag övervintrat Mårbackapelargonerna på fönsterbrädan, så de ser inte så pigga ut för tillfället. Tillsammans med några ledsna orkidéer så blev man inte precis jätteglad av köksfönstret, så idag fick några primulor och en Engelsk pelargon hjälpa till.
Vilken skillnad det blir för hemtrevnaden med blommande växter!

lördag 21 januari 2012

Vädret

Idag hängde vi upp nya köksgardiner. De känns härligt våriga tycker jag, men en liten påminnelse om att det fortfarande är januari kom samtidigt i form av ett mysigt snö(o)väder.

fredag 20 januari 2012

Så smidigt!

Jag var inne på en kompis blogg och upptäckte att det fanns en länk att svara på varje kommentar där nu. Gladeligen kikade jag på mina bloggar och jag har visst samma möjlighet, det hade jag missat. En funktion jag längtat efter! :)

torsdag 19 januari 2012

Eftermiddagen


Vi åkte iväg på sångcafé med några mammor i föräldragruppen och deras småkillar. D fick med sig ett par beställda haremsbyxor hem, i en storlek som ska passa till sommaren.

Julen varar än till...



I år firade vi jul flera gånger och senast nu i helgen, för familjen har varit sjuk över jul- och nyårshelgen. Så det här blev D:s sista (eller första?!) julklappar i år. Bodyn från Ej Sikke Lej är egentligen pojk-varianten, men den var tuffare än tjejbodyn tyckte vi. Så vi önskade - och fick!

onsdag 18 januari 2012

Sin pappas dotter


Min man är väldigt förtjust i att bära hatt och D ser ut att vara nöjd med sin huvudbonad hon också. ;)

Det är något med januari...

... som gör att jag blir så himla sugen på smoothies. Det är ju också ett väldigt bra sätt att göra sig av med frukt som håller på att bli för gammal. Den här gången hade jag färsk mango, ananasringar, vaniljyoghurt, blodapelsin och hallon i. Slurp!

tisdag 17 januari 2012

Nytt på isen


Igår tog vi bort överdelen på babygymet, den är mest irriterande tycker D, eftersom sakerna hänger fast och man fastnar i ställningen när man ska vända sig om. Nu har hon upptäckt att hon kan hålla Pingu sällskap vid isvaken istället. Och smaka lite på hans fiskelina.

måndag 16 januari 2012

Efterrätter


Förra veckan bestämde jag mig för att man borde äta åtminstone en efterrätt i veckan. Jag har lite glömt bort efterrätter, för vi äter inte så mycket sött hemma hos oss. Men jag blir ofta nostalgisk och minns hur det var när man var liten, det känns som om efterrätt åts mycket oftare då? Gjorde man inte det?
Jag har en bok som är fylld av härliga rätter, jag ska försöka att göra en varje helg.
Förra helgen blev det Päronhalvor med After eight från 80-talsdelen i boken. Vispgrädden som hör till hoppade vi över. Jag hade glömt hur gott det är med konserverade päron.

Igår åt vi något som kallas Änglamat och som står under 50-talet i boken. Vetebrödssmulor steks i socker och smör och sen pudras med kanel. Därefter varvar man smulorna med vispgrädde och äpplemos i glas. Blev väldigt mastigt och vi åt inte ens hälften. Än så länge är nog päronhalvorna favorit.