torsdag 29 oktober 2009

Höstlovspyssel

I går kom min svägerska och hennes tvillingtjejer och hälsade på. Vi hade bestämt att vi skulle pyssla, och det blev det non-stop. Först gjorde de nyckelringar från Panduro och sen hade jag tänkt att de skulle testa Quick-knit, men de ville virka. Det var svårt! Men två duktiga, glada och intresserade tjejer arbetade utan uppehåll tills det var dags att åka hem. Nallen fick en halsduk och en mössa med lite hjälp. (Det är o o o så svårt att hålla i virknål och alla trådar samtidigt och lite lurigt att veta i vilken maska man ska sticka in nålen i härnäst).Och då kom de på att vi egentligen skulle använt de där plastredskapen till att sticka halsdukar. Typiskt! De hann konstatera följande svårighetsgrad på pysslet.
1. Sticka med stickor (det hade de testat innan)
2. Virka (som var myyyycket enklare än att sticka)
3. Sticka med quick-knit. (Det här var absolut enklast, synd att vi inte hann mer! )
Ringarna är verkligen bra för 7-åringar som ska klara av att efter en instruktion arbeta självständigt och få känna att de kan själva.


Helt fantastiskt roligt att se hur handarbetsglädjen håller även andra än mig helt förtrollade.

2 kommentarer:

  1. Men halsduken och MÖSSAN blev ju kanon!!! Det är ju tur att det finns lite pyssel i tjejerna nu när deras mamma inte har det i sig.:o) Och maten var VÄLDIGT god i alla fall enligt E. Tack för en trevlig eftermiddag. Kvällen blev kanon sen! Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Låter som en mysig kväll.. det är kul att pyssla ihop..

    Kramar

    SvaraRadera