onsdag 5 maj 2010

macarones försök ett


Jag har varit supersugen på att baka macarones ett tag. Överallt finns inspiration och jag har samlat på mig fyra olika recept. Jag har också samlat mod, för överallt står det hur himla smaskigt MEN hur klurigt det också är. När Leila gjorde sina hallonmacarones och när jag såg att Lady Thirty hade gjort dem hade jag nog samlat tillräckligt med mod. Trodde jag. Jag försökte i alla fall. Ändå blev de inte alls som jag hade önskat. De smakade underbart, men vad hjälper det, när det är halva nöjet att se dem med ögat...
De blev sega som de skulle, kanske lite för. Det var supersvårt att breda på smörkräm utan att de gick sönder. Nästa gång ska jag pröva att låta dem ligga till sig på plåten längre, jag behöver nog ha lite högre temperatur i ugnen också. Nä, nu måste jag samla nytt mod.

En bra sak (förutom att de trots allt smakade gott) var att jag fick inviga min mandelkvarn till min assistent. Assistenten fick jag i present för mer än fem år sen, och den har än så länge bara knådat bröddeg, även om det finns en massa tillbehör. Nu har den i alla fall malt mandel också. Bra det.

8 kommentarer:

 1. Det där måste jag kanske också prova att baka. Jag har ju köpt en mandelkvarn som jag inte fått så mycket användning för hitills. :=

  SvaraRadera
 2. Samla nytt mod, du har allt att vinna och gott kan det vara under tiden :)

  SvaraRadera
 3. Mums va gott det ser ut, sitter på jobbet och har tömt väskan upp och ner men hittar inte ens ett gammalt tuggummi

  SvaraRadera
 4. Vad gott det ser ut! :) Jag har också länge funderat på att ge mig i kast med de där kakorna men ännu inte samlat mod. ;) Men nu blir jag inspirerad av dig och får lust att ge mig på det jag med. :)

  Ha en fin helg och sköt om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Jag har precis hittat in till din blogg och tycker den är jättemysig! Och jag blev helt fast när jag såg ditt broderi på en bild och nu är jag så grymt sugen på att sätta igång. Kan inte du visa hur broderar och hur man startar i ett inlägg? Det hade varit toppen, det är så fint när man kan skriva en text och så. Eller bara en liten förklaring. Jag vill börja nu nu nu!

  Kram, den här bloggen kommer garanterat bli en ny favorit!

  SvaraRadera
 6. Hur gott blev det då?

  SvaraRadera
 7. de ser ju jättefina ut på plåten!
  jag ska också testa fler gånger, man vill ju att de ska bli så där himlans snygga som Mia Öhrns eller Leilas...

  kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Oh jag är också sugen på att pröva laga macarones. Har dock inte vågat ännu... Men en vacker dag kanske :)

  SvaraRadera