lördag 24 april 2010

tio favoriter

Här har jag hittat den här listan:
Favorit...
1. ...hobby?

[sång]

2. ...TV-program?

[grey's]

3. ...restaurangmat?

[hemma smakar bäst]

4. ...shopping:
[garn]
[kläder]
[nagellack]
[böcker]
[pysselmateriel]

5. ...djur:

[nova]
[molly]

6. ...sång:

har jag aldrig lyckats välja och kan det inte nu heller.

7. ...ord:

vi

8. ...youtube-video just nu:


9. ...film:
[the holiday]
[coraline]
[amelie från montmartre]

10 ...minne från barndomen:

[husvagnssemestrarna]

Hur ser din lista ut?

(klicka på bilderna för källa)

Majblomman

Jag ♥ affischen för årets majblomma.

söndag 18 april 2010

15 mm till min samling


Igår fick jag en virknål av min svägerska! Nu blir jag ännu mer sugen på att virka med tyg- och trikåtrasor, eftersom att jag inte hittat något så stort akrylgarn som jag behöver än. Mamma har massor av tygnystan i olika färger som hon har klippt till att väva mattor med. Jag är lite sugen på att låna dem, men jag antar att jag också måste göra grovjobbet först...

50-tal


Sara tipsade mig om KappAhls tillfälliga serie Vintage Stories. Jag blev glad och handlade några blommiga saker. Glasögonfodralet är så klart perfekt för glasögon, men jag tror säkert att det också kommer att bli en väldigt fin plats för mina virknålar.

söndag 11 april 2010

En anspråkslös helg



Idag såg jag årets första humla och citronfjäril flyga förbi. Jag tror att några fräknar dök upp på näsan också.

lördag 10 april 2010

Det är väl ändå för härligt


Hängpelargonen Idial är min favorit, det är jag ganska säker på.

Ikväll ska jag virka så mycket jag bara hinner, njuta av att stå framför bokhyllan och välja en ny bok att läsa och äta god mat.
Hoppas att ni också har en underbar helg!

onsdag 7 april 2010

Det är stort

I födelsedagspresent fick jag de största garnnystan jag någonsin haft. Jag funderar fortfarande på vad jag ska skapa av dem. I ett litet paket från andra sidan Atlanten kom också min största virknål som jag längtat efter. Inte den allra största, som jag efterlyste, men i alla fall näst.

Störst och minst i samlingen. Är inte kontraster underbara?

måndag 5 april 2010

Happy hair


Hårband gör mina dagar roligare. Det är behändigt att virka själv så man kan variera veckans alla dagar som man vill!

Trassligt broderi


När jag läste ett inlägg hos Tant Grön blev jag påmind om mitt broderi som jag påbörjade för ett tag sen. Jag broderade vidare och insåg att jag lärde mig både efterstygn, kedjestygn och stjälkstygn men att efterstygnen nog passade bäst den här gången.

Jag känner till att att de som är riktigt duktiga på att brodera får fram- och baksidan att se nästan identiska ut. Ingen bli nog överraskad om jag säger att baksidan mest ser ut som ett trassel hos mig. Jag ser fram emot att få den färdig så den kan hänga i min pysselhörna!

Påskafton


Vi fyllde påskägg med resår, studsbollar, mönstrad tejp och havet-i-min-ficka figurer, och dekorerade äggen med kronor och rosetter.


I riset hängde söta hattar så små som jag aldrig skulle ha tålamod att virka.

I Havspaketen gömde sig två fiskar, men eftersom varken hummern, blåsfisken eller bläckfiskarna gömde sig i paketet får vi nog fortsätta samlingen tills den fyller ett helt akvarium.

Alla njöt av det underbara vädret, så klart.


Efter det fortsatte påskafton med äggmålning, studsbollande, resårhoppande, god mat och smarrig chokladmousse. Jag blev sugen på att leta fram min egen samlingar av studsbollar. Det är extra lätt att bli nostalgisk på våren, känns det som. När gruset sopas undan vill jag ofta både hoppa hopprep, resår, rita med kritor på asfalten, studsa studsboll, ta fram en jojo och ta på nya skor.




Mikael fotade glatt med sin hipstamatic-app på sin iphone. Den är rolig, tycker jag.

Så här blev några bilder:

fredag 2 april 2010

Sol och ros


Första april var en fantastisk dag.
Jag fick en ny Mårbacka och en underbar bukett med gammelrosa rosor.
Dessutom sken solen in genom fönstret.

torsdag 1 april 2010

29:e året


Idag börjar jag på ett nytt år, jag har fått härliga kort, presenter och grattishälsningar, solen skiner, jag har hissat flaggat och gjort hallonpannacotta till kvällen (alltid lika spännande att se om den stelnar). Jag har skrivit ner mina önskningar inför det här året och inleder härmed också påsken så här på skärtorsdagen.

Nova promenerar så nära marken och blir så lätt blöt om magen. Därför vill hon gärna värma sig i knät.



En riktigt GLAD PÅSK önskar jag er!

Vilken påskpresent!

Lagom till påsk landade premiärnumret av Claras nya tidning i brevlådan! Jag beställde hennes pysseltidning vid jul, och då önskade jag mig en fortsatt utgivning och här är det: första numret under namnet Clara! Jag blir så inspirerad av henne!
Jag gillar att tidningen är tryckt på matt, vanligt tidningspapper. Allt känns så genuint - inte en enda skymt av reklam. Härligt!

Här beställde jag.