måndag 21 november 2011

Inför advent

På söndag är det äntligen första advent och jag brukar hålla ganska hårt på att det är först då som julmusiken sätts på, ljusstakarna tänds och adventsstjärnor och ljusslingor får lysa. Men i år måste jag vara ute i god tid eftersom vi har dop på söndag. Så jag har redan börjat plocka fram lite. Hur gör ni?


Den här adventsljusstaken köpte jag på Åhléns i år.

6 kommentarer:

 1. Här hemma tar vi fram allt vad jul heter till första advent så att vi kan komma in i julstämningen fram till julafton för framåt nyår har iallafall vi ledsnat på pyntet (lyckas nästan aldrig ha kvar pyntet till tjugonda knut).

  Himla fin adventsstake :)

  kramkram

  SvaraRadera
 2. Vi kör som lady thirty, fram med julen till advent. Fast i år blir det ingen gran och minimalt med pynt i övrigt eftersom Sixten har världens längsta armar och pillriga händer ;-) jag tände ju mina adventsstjärnor igår. Länder ok att ha dem igång. Men själva adventsljusstaken med levande ljus den får vi tända på söndag och då endast 1 ljus:-)

  Ha en finfin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag brukar fuska och ta fram det redan helgen innan. Just första advent vill jag gärna ta det lugnt och umgås och inte ha en massa saker framme. Men då brukar jag passa på att dammtorka och städa innan jag pyntar.

  Pyntet åker dock oftast bort innan trettonhelgen (då det är dags att återgå till jobb och vardag!)

  SvaraRadera
 4. Roligt med dop! =)
  Jag får ta fram allt på torsdag - jobbar hela fredagen och lördagen. Och på söndag morgon vill man ju att allt är framme!
  Tänk dig, om några veckor är det ett år sedan du berättade för mig att Doris var på väg. Ett år!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig Första advent ni kommer att ha! Speciell på alla sätt och vis. :)

  Här hemma började vi faktiskt ta fram adventsljusstakar och stjärnor i fönster nu denna vecka. Efterhand jag fick putsat fönsterna kom de fram.Sedan vi fick barnen har vi plockat fram allt utom julgran till Första advent. Julgranen håller vi fortfarande hårt på att den tar vi in och klär den 23:e december. Och Nyårsdag åker allt ner i lådorna igen. ;)

  Ha nu en supermysig Första advent och dop och ta hand om varandra!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej!

  I nätbutiken missalicia.se hittar du accessoarer för dig och ditt hem. Perfekt för julklappsshoppingen!

  Vänliga hälsningar,
  Miss Alicia

  PS. En ADVENTSKALENDER med fina priser pågår just nu på vår Facebooksida: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

  SvaraRadera