måndag 18 oktober 2010

undanstoppat för kylan


Jag älskar dagar som den här när det är höst. Regnet småskvätter i luften, löven virvlar runt och håret står på ända i vinden. Speciellt skönt är det om man har hunnit natta trädgården för vintern och med gott samvete kan se att man har räddat det som räddas ska.


I helgen plockade vi upp dahliornas knölar. Det är så lätt gjort och de tar faktiskt inte så mycket plats i förrådet heller. Det lilla jobbet är alla gånger värt det, dahlian är alla gånger min favorit - så många olika sorter, blommar länge länge om man bara gödslar lite extra och är dessutom fantastiskt fin som snittblomma. Nästa år ska rabatten definitivt bli större.


Tomaterna börjar snart ta slut de också. Ett soligt fönster gör under för gröna små tomater, lagom till de röda börjar ta slut tar de över stafettpinnen. Nu har vi använt upp flera fat som stått i burspåket och endast ett fat är kvar. Härligt. De smakar verkligen något extra när man odlat dem själv inpå husknuten.


Buset från bröllopet syns fortfarande tydligt i gräsmattan. Hoppas snön dröjer länge så det kan påminna oss länge till.

6 kommentarer:

 1. Fina bilder! :) Jag har inte hunnit natta min ruckelträdgård, förhoppningsvis blir det till helgen. Dahlior är ju fantastiskt fina, men jag vet inte om jag ska ta upp knölarna... Det var ju så enkelt att fröså!

  SvaraRadera
 2. Verkligen mysigt med ett minne som finns där synligt dag o natt :)

  Låter så himla gott med egenodlade tomater som legat o gottat sig solen :)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder! Vill tipsa om min tävling också, välkommen att vara med!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och härligt minne från bröllopet! Din färggranna kakställning är väldigt fin!:)

  SvaraRadera
 5. Å så härliga bilder... älskar att plocka in blommor och ett hjärta i gräsmattan passar en romantiker som mig..

  Kramar

  SvaraRadera