söndag 24 oktober 2010

Helgen som gick

I vanliga fall brukar jag nog tycka att det är åtminstone lite jobbigt att helgen är slut, men den här helgen har jag fått många måste-saker gjorda, och då känns det bättre på söndagskvällen.
I går ägnade jag mig åt härligt trädgårdsarbete och klippte ner häcken och idag har jag arbetat med elevernas skriftliga omdömen, faktiskt nästan hela dagen.


Igår åt vi hembakad pizza och jag virkade också lite på den stora amigurumin. Det är verkligen hög tid för den att bli färdig.
På tal om amigurumis fick jag i veckan hem den här fina boken som ska ge mig lite extra tips för att få den rätta snitsen på mina amigurumis. Här finns Junes blogg, där jag bland annat lärde mig att göra osynliga minskningar. Det blir verkligen mycket finare.


För övrigt ser jag fram emot höstlovet, det verkar som om jag faktiskt kommer att kunna vara ledig några dagar och bara pyssla. Det börjar ju dra ihop sig mot jul, och ska man hinna göra något pyssligt till dess är det inte för tidigt att börja... Min vana trogen samlar jag på mig så mycket inspiration jag bara kan - som om jag inte hade tillräckligt. ;)

11 kommentarer:

 1. Spännande med osynliga minskningar! Hur gör du då? *nyfiken*
  Jag ser fram emot att se amigurumin virkad i Ice! :)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att få massa saker gjorda :) Hmm, den där boken om amigurumin borde jag kika i om jag ska bli en pysslare. Fast först borde jag kanske fräscha upp mina virkningskunskaper ;) Ha en fin vecka, kram!

  SvaraRadera
 3. Blir så rofylld när du skriver om ditt pysslande.. verkar så avkopplande..

  Kramen

  SvaraRadera
 4. julpyssel ska bli skoj!
  tack än en gång för alla dina söta kommentarer :D

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Ja jag kommer fortsätta att blogga, men jag är inte riktigt säker på hur jag ska gå vidare med fotandet.

  Det såg förövrigt inte helt fel ut med hembakt pizza! :)

  SvaraRadera
 6. härligt med lite julpysslande under lovet! jag skulle nog också behöva ta tag i lite pysslande här hemma.. men känner mig mest bara stressad då jag tänker på det, eftersom jag VET att jag MÅSTE göra klart en massa av dem innan bebisen kommer..!
  panic!

  absolut, hör av dig om du vill ha expertråd kring Rom om ni bestämmer er för att åka dit ;)

  SvaraRadera
 7. Oh my gosh, that pizza looks SO delicious! mmmm..
  xoxo
  Lauren
  p.s. thanks for such a lovely comment on my blog!

  SvaraRadera
 8. sv: ja det är underbart att kunna jobba ifrån soffan med lite kaffe i ena handen! bästa arbetsplatsen tror jag allt! ;)

  SvaraRadera
 9. sv: Hihi, ja men visst! Att FÅ idéerna är ju nästan det bästa! Men tänk om man var lite snabbare på själva genomförandet sen... åh vad härligt det vore! Haha, men att man VET att man är jordens segaste är ju iaf ett steg i rätt riktning...?! ;)

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att du har ett härligt höstlov du kära pyssliga bloggvän? :) Här är det verkligen upplagt för pysselstunder med ett riktigt busväder. Då känns det rätt mysigt att sitta inomhus i värmen och pyssla när man hör hur det stormar och låter utomhus.

  Åh, vad sugen jag blev på hemmagjord pizza nu. Det finns ingen godare pizza. Mmm

  Jag stod där i affären härom dagen och fingrade på Allt i Hemmet Julspecial och nog åkte den ner i vagnen alltid. Bara för att bli lite julinspirerad och få längta lite. ;)

  Sköt om dig kära du och njut av några extra lediga dagar.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. sv: haha, japp.. du ska vara GLAD för att din hund inte beter sig lika knasigt under löp-perioden ;-) men att gå ut och käka gräs mitt i natten låter iof inte heller helt kul! haha!
  de är ju för tokiga de små liven.

  SvaraRadera