söndag 10 januari 2010

Ett projekt i taget?

Nu är Åremössorna färdiga, en vit och en svart. Jag stickade och mamma sydde ihop. Förutom det aldrig sinande "virkprojekt pläd" har jag bestämt mig för att försöka göra en sak i taget.
De kommande projekten på listan är:
♥ virkade hjärtbroschar och
♥ att smycka en tygpåse.

Jag började virka på ett hjärta idag, känns skönt att vara tillbaka på säker mark igen. Även om mössorna är lättstickade, så klarar jag bara om det blir rätt. Blir det fel någonstans har jag svårt att reda ut det. Sådana problem slipper man med virkningen. Skönt! Efter att några hjärtan har virkats, ska de filtas och broderas på. Tygpåsen måste tvättas, för igår smetade Nova in den med hundben.

Till båda projekten behöver jag lära mig att brodera olika stygn. Mamma visade mig sin arbetsbok från när hon gick i sjunde klass. Nu ska jag påbörja projekt broderi! :) Jag har massa inspiration till motiv som jag vill göra. Vi ska försöka fixa till ett rum till pyssel- och musikstudio. Där ska vi ha broderade tavlor. De ska hänga tillsammans med dem som jag förhoppningsvis ska måla. Ska försöka göra en sak i taget... Så mycket att se fram emot!

3 kommentarer:

 1. Spännande projekt! Duktiga du som tar ett projekt i taget, så var det förr i tiden, numera vill jag ha många på gång. Fortsatt trevlig söndag.

  SvaraRadera
 2. Det är svárt att bara göra en sak i taget. man vill ju liksom inte att idén och inspirationen ska försvinna. jag brukar skriva/rita i en liten bok alla (nästan) idéer som dyker upp.

  SvaraRadera
 3. Virkade hjärtbroscher låter ju hur fiiiint som helst. Jag ligger grymt efter med bloggläsandet så jag läser ikapp lite i taget..

  Kramen

  SvaraRadera