lördag 16 januari 2010

Symötet

I onsdags var det så äntligen dags för symötet! Jag sprang omkring som ett barn på julafton hela dagen på jobbet, jag hade verkligen längtat efter detta! Det blev minst lika trevligt som jag hade önskat, med sju arbetskamrater, smarrig limekaka med vit chokladsås och handarbete.K hade alla fönstren fyllda av pelargoner, jag blev nästan sjuk av längtan efter mina som står ute i förrådet och fryser. Dessutom hade hon en karta uppsatt med knappnålar vid olika resmål där de varit. En sådan har jag alltid drömt om. Problemet är bara att det nog inte hade blivit så många knappnålar... ;)Jag hade lovat två arbetskamrater att påminna dem om deras virkkunskaper från skolslöjden, så jag packade en korg med inspiration. De ville gärna prova att virka amigurumi, så M började virka en mus och...


... A började virka en gris.


De andra är så otroligt duktiga på att handarbeta, de stickade saker med en svårighetsgrad som jag aldrig skulle klara av.


Det är i alla fall underbart roligt att smitta av sin handarbetsglädje på andra, de blev fast och fick mersmak på virkningen. Kul! Själv fortsatte jag virka på mina hjärtbroscher, som jag försökt tova i maskinen idag. Det gick inte. Jag visste inte att man inte fick ha tvättmedel för vittvätt. Hoppas det är idé att försöka igen.

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt ni haft. Kul idé med kartan också.

  Har du receptet på kakan?

  SvaraRadera
 2. Låter mysigt :). Önskar att jag hade vänner/kolleger med samma intressen som jag.

  SvaraRadera
 3. Så trevligt och inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Limekakan såg väldigt god ut. Vad trevligt med en handarbetskväll där man delar med sig av sina kunskaper. Jag ska träffa en kompis på lördag och då blir det förhoppningsvis något virkat eller stickat.

  SvaraRadera