söndag 10 januari 2010


Vi köpte ytterligare några orkidéer igår. Jag kan aldrig få nog av dem! Vi bor inte så stort men jag lyckas alltid göra plats för dem. Tillsammans med pelargoner är de absolut mina favoritblommor. Ihop med syrener, hyacinter, dahlior, solrosor, tulpaner och luktärt, då. ;)

Vilka är era favoriter?

Jag har aldrig haft en liten orkidé förut, så söta de är! Perfekt glaskruka är ikeas värmeljushållare. Jag får nog köpa några fler av dem...

11 kommentarer:

 1. Åh, så söt! :) Jag gillar också orkidéer och av ngn anledning gillar de mig också, för de blommar om och om igen! :D

  SvaraRadera
 2. Åsa Eimersson10 januari 2010 14:23

  Hej Annelie

  Jag och orkidéer funkar väldigt bra ihop. Jag har inte behövt slänga någon än och de blommar om precis när de har blommat över. Det är så mysigt att gå och kolla stänglarna med knoppar och se vart det kommer nya hela tiden.

  Gott nytt år på Dig, du verkar ha fullt upp;)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Dom är otroligt fina. Man kan sitta och titta pá dom i evigheter och förundra sej över hur dom kan vara sá perfekta.
  Mina favorit-blommor är violer för dess doft och perfekta smá detaljer och nejlikor särskilt borstnejlikor.

  Här förknippas nejlikor med begravningar. jag gör inte det.

  SvaraRadera
 4. Jag har också orkidéer, är väl lite av en samlare :). Mina favoriter är Vandor. Nu lider dom lite eftersom både skola, hund och virkning har kommit före mitt orkidé intresse. Men till våren ska det väl bli mer liv i dem igen.

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder! Jag blir alltid sugen på att möblera om och piffa till det här hemma när jag ser på dina bilder, det ser så himla snyggt och hemtrevligt ut hemma hos er.

  SvaraRadera
 6. Vilken liten söt orkidé! Jag gillar oxå orkidéer, men har aldrig lyckats få någon att blomma om - förrän nu. Det har varit så roligt att gå och spana på blomstängeln och vänta på att knopparna ska slå ut :-).

  SvaraRadera
 7. Så många blommor du har på din orkidé! Vackra!

  SvaraRadera
 8. min favorit är vita tulpaner, annars är jag inte så mycket för blommor, här hemma bor endast tre gröna växter och de står tillsammans i köket.
  vita rosor tycker jag om också.
  hade nån orkidé förut, men den har flyttat hemifrån vi passade inte ihop ;)

  ha en finfin vecka!
  kramelikram
  Maria

  SvaraRadera
 9. Håller med orkidér är vackra. Vi fick faktiskt för första gången en orkidé att blomma om. Det har vi inte lyckats med tidigare! Jag kan bara nämna att jag däremot lyckats ha ihjäl en orkidé och några krukväxter. Hm... gröna fingrar... nja, inte direkt... men kanske 2010 blir året då det vänder... jag menar när jag nu lyckats få den att blomma om och allt.

  SvaraRadera
 10. Vilka fina orkideer! Vita är allra finast. Vi har mycket lik smak vad gäller blomster. Mårbackapelargon, luktärter, syrener, dahlior men även pioner och lövkoja mm mm. Uteblommor skall helst gå i vita, lila, rosa och blå toner. Man blir verkligen lycklig och lugn av att greja med blommor. Kram Ellinor

  SvaraRadera
 11. Sorry för sent svar: Print Screen och förminska i paint, spara och klistra in i bloggen!
  Syster C

  SvaraRadera