fredag 13 maj 2011

En kämpe


Vår lilla rabarberplanta är helt fantastisk. När vi flyttade hit för tre år sen drog vi upp den och sen låg den minst ett år utan jord, för att sen flyttas till en hink. I år har vi planterat den. Jag borde göra något av rabarbern. Åtminstone frysa in några stjälkar tills jag blir sugen på paj.

6 kommentarer:

  1. å rabarberpaj är ju typ det godaste som finns! :)

    sv: ja det blir mycket intressant att se om det stämmer :) ha en fin helg du med! kram

    SvaraRadera
  2. Å rabarbermarmelad å rabarbersaft!

    Åh, vad jag gillar din blogg! Den gör mig så glad! Vad fint det nya är (även om den var sååå fin innan!)

    Kram från Louise

    SvaraRadera
  3. Eller så kan du lägga lite rabarber i salladen. Jag testade att göra det här i går: http://www.pickipicki.se/2011/05/att-lagga-rabarber-pa-rabarber/

    Det blev otroligt gott!

    SvaraRadera
  4. En rabarberplanta i trädgåden är ren vardagslyx! :) Den tycks överleva allt och sköter sig helt själv. Här hemma kan vi inte låta bli att koka rabarberkräm på kvällarna. Sååå gott och enkelt! Tanken är dock att jag ska spara lite och göra marmelad framöver.

    Njut av er rabarber och ha en fin vecka kära du. Klappa om magen från mig och ta hand om er alla tre.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. mumsigt med rabarberpaj :)
    härligt att ha sina egenodlade rabarber!

    kramkram

    SvaraRadera
  6. Jag är så lycklig över att även vår planta verkar ta sig:)
    Däremot har jag hört att man inte ska skörda något av rabarbern första året när man har planterat om den...tråkigt men sant:(

    Nu vill jag se vimplarna:)!!!!

    kramar

    SvaraRadera